EGYPTISK BOMULL - Exklusiva lakan och morgonrockar

Egyptisk bomull

Vår högkvalitativa egyptiska bomull odlas i Egypten och vävs av många, tunna och tätt liggande trådar. Egyptisk bomull anses vara den finaste bomullen i världen och har du en gång upplevt känslan av att sova i våra svala, mjuka och vackra lakan så kommer du aldrig att välja något annat. Vi har både egyptisk bomull påslakan för enkel och dubbelsäng och härligt generösa underlakan för enkel och dubbelsäng.
Egyptisk bomull är den finaste tråden.

Pillowtalks egyptiska bomullslakan är vävda av den finaste egyptiska bomullen. Egyptisk bomull är klassad som den bästa bomullen i världen då fibrerna i denna bomullstyp är längre och därmed kan spinnas till en tunnare och finare tråd än vad som är möjligt med kortare fibrer. Bomull av korta fibrer måste tvinnas för att skapa en styrka i tråden. Detta gör att slutprodukten inte blir lika luftig och mjuk som en enkel tråd gjord av längre fibrer. Ju längre fibrer bomullen har, desto lenare och bättre kvalitet får helt enkelt slutprodukten.


Trådtäthet i Egyptisk bomull

Trådtäthet är ett mått som anger hur många bomullstrådar som en bit tyg, oftast 10x10cm, innehåller. Ofta förkortas det TC efter engelskans Thread Count. Ju finare trådar du använder desto tätare kan tyget vävas, vilket ger ett mjukare och följsammare tyg. Högre trådtäthet innebär i många fall bättre kvalitet, men i många fall är det tyvärr som att jämföra äpplen med päron om man endast tittar på trådtäthet. Kvalitén på bomullen, om tråden är tvinnad och slutbehandlingen av tyget är andra faktorer som i kombination med trådtätheten avgör kvalitén på slutprodukten. 


Slutbehandling av egyptisk bomull

Efter att den egyptiska bomullen har vävts till tyg så får de en specialbehandling som kallas för merserisering , vilket ger rakare och slätare fibrer som i sin tur bidrar till ökad styrka, glans och färgupptagningsförmåga.