KASHMIR AV A-KLASSAD KVALITET- PILLOWTALK

Vilken kashmir väljer jag?

Alla Pillowtalks produkter är tillverkade av 100% A-klassificerad kashmir. Våra kläder i kashmir ska skapa en känsla av enkel vardagslyx oavsett om det är på festen, middagen, fritiden eller arbetet. Vi på Pillowtalk tror på enkelheten därför ska det också vara enkelt att handla hos oss och alla våra varor levereras till dig Fraktfritt

Det finns en modell för alla i vårt sortiment. Oversized kashmirt, klassisk kashmir och trendig kashmir. Alla storlekar och mått finns angivet vid respektive kashmirtplagg på vår hemsida. Även tjockleken, gauge på kashmirplaggen finns angivet vid varje enskild modell. Desto högre gauge desto tunnare kashmirplagg. Den tunnare kashmiren är underbar på sommaren eller under kavaj på vintern.Kashmir

Vår kashmir kammas på våren från getter som lever på de kalla höjderna i innersta Mongoliet och Tibet. De hårda förhållandena gör att getterna i dessa områden utvecklat en väldigt tät underpäls med finskaliga fibrer för att skydda sig mor kylan. Bättre tillverkare använder endast underpälsen från kashmirgetens hals och mage som endast kan kammas bort en gång per år vilket gör utbudet väldigt begränsat. I regel kräver en kashmirtröja en årsproduktion av ull från fem getter. Sämre kashmirtröjor använder ofta ull med betydligt kortare fibrer från getens bak eller ben, vilket ger tröjan en försämrad andningsförmåga och betydligare kortare livslängd. 

Ju längre och tunnare en kashmirtråd är desto bättre kvalité får slutprodukten. Kashmirtråd delas i in i A-, B- och C kvalitet efter längd och tjocklek. I våra produkter används bara tråd av A kvalitet. Tack vare den höga kvalitén på tråden är våra produkter behagliga att bära, underbart mjuka och dessutom hållbara.

Kashmir är ett fantastiskt material att bära nära på kroppen. Kashmir är ett naturmaterial som andas och forslar bort doft och fukt. Mjukt, följsamt. Varmt när det är kallt och svalt när det är varmt. Kashmir stickas i olika gauge vilket avgör hur tjock tröjan är. Ju högre gauge desto tunnare tröja. 

Hållbarhet

Plaggen är tidlösa och är ett hållbart alternativ. Med rätt skötsel kan ett ett kashmirplagg hålla i många år framöver. Tänk på att förvara ditt plagg liggande i garderoben. Tvätta på 30 grader i ullprogram i tvättpåse. Plantorka.

Noppor är vanligt och uppkommer när garnets kortaste fibrer kryper ut på plaggets yta. De syns oftast på ställen som utsätts för friktion, exempelvis under armhålan. Nopporna avlägsnas enkelt med en noppkam.

Förvaring

Kashmir mår bäst när det förvaras hopvikt liggandes på hylla eller i låda


ORDLISTA

Gauge

Termen gauge (förkortat gg) används ofta när man pratar om stickade plagg. Termen refererar till antal maskor per tum. Kort förklarat: desto högre antal gauge, desto tunnare tröja. Pillowtalks kashmir är stickade i 5 gg, 7 gg, 12 gg, 14 gg eller 16 gg.   

Microner

Mikroner hänvisar till en kashmirfibers diameter. En mikron är lika med en miljonte del av en meter. Desto lägre tjocklek på fibern, desto mjukare garn. Cashmere är mellan 15–30 mikroner i diameter. Finare kashmir är mellan 15-19 mikroner i diameter. För att jämföra, ett människohår är ungefär 100 mikroner i diameter.

All Pillowtalks kashmir är gjorda av fibrer som är 15-19 mikroner i diameter. 

Fiberlängd

Fiberlängd mäts när fibrerna är “avslappnade”. Finare kashmirfiber är mellan 28 mm - 40 mm långa. Ju  längre fiber, desto bättre kvalitet. Fiberlängden som används vid produktionen av Pillowtalks kashmir är mellan 28 mm - 40 mm. 

Ply

Ply är en indikation på hur många trådar som tvinnats ihop till en garntråd. Två ply betyder att två trådar har tvinnats samman och till en garntråd. Att använda 2 ply eller mer gör att det färdiga plagget blir starkare, varmare och mer hållbart. Alla kashmir från Pillowtalk stickas i 2 ply eller mer.